Antalya

Dünya Hayvanları Koruma Günü

15:26 04 Ekim 2017
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Antalya'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayvanseverlere mama ile su ve mama kabı dağıtıldı.

Kepez ilçesindeki Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, hayvanları koruma günü etkinliklerinin yıla yayılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Hayvanlara zarar verenlerin ciddi para cezalarına çarptırıldığını dile getiren Büyükata, "Para her şey demek değil. Bizi hayvanlardan ayıran tek fark konuşuyor ve düşünüyor olmamız. Bizim onlarla konuşamıyor olmamız onların yaşam hakkını ortadan kaldırma hakkını ortadan kaldırmaz. En az bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var. Bütün canlıların vardır." diye konuştu.

Birtakım insanların hayvanlara yaptığı eziyetleri basında gördüklerini dile getiren Büyükata, bu insanların halet-i ruhiyesinin yerinde olmadığını belirtti.

Büyükata, hayvanlara zarar verenlerin mutlaka bulunarak cezalarının verildiğini ifade ederek, "Canlı olan her şeyi sevmek bizim tabiatımızda olması lazım. Devletimiz, son yıllarda hayvan haklarına bakış açısında epey yol katettiğini biliyoruz. Özellikle barınakların kurulması belediyelere zorunlu hale getirilmiştir." dedi.

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık da hayvan haklarının gündeme gelmesinin insan haklarının gündeme gelmesi kadar önemli olduğunu vurguladı.

Dünyanın sadece insanlara ait olmadığının altını çizen Yanık, şunları kaydetti:

"Sahipsiz sokak hayvanı yoktur. Sokakta yaşamaya çalışan hayvanların sahibi devlet ve bizleriz. Aynı çevreyi, ekolojik dengeyi paylaştığımız hayvanlar, bizim kurduğumuz sokaklarda aç, hasta ve çaresiz dolaşmamalıdır. Çocuklara ve tüm insanlara hayvan sevgisi aşılanmalı, onlara bir kap su, bir kap mama vermenin, yardım etmenin bilinci yayılmalıdır."

Konuşmaların ardından hayvanseverlere mama ile su ve mama kabı dağıtıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.