Antalya

Hayırsever çiftten eğitime katkı

17:15 04 Ekim 2017
Hayırsever çiftten eğitime katkı

Antalya'da, hayırsever Gülgün-Nihat Ömür çifti tarafından yapılacak 6 derslikli anaokulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, eğitim ve öğretime kendilerini adamış Ömür çiftine teşekkür etti.

Hayırsever çiftin daha öncede 21 derslikli ortaokul ile 24 derslikli ilkokul yaptırdığını anımsatan Vali Karaloğlu, şimdi de 6 derslikli anakolu yaptıracaklarını söyledi.

Karaloğlu, bu şekilde çift adına bir eğitim kampüsü oluştuğunu belirterek, bu komplekse de hayırsever çiftin adının verileceğini kaydetti.

Antalya'da yeni dersliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karaloğlu, hayırseverlerin desteğiyle bu ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi gayretinde olduklarını belirtti.

Karaloğlu, 2019 yılında tekli eğitime yönelik çalışmalar olduğunu da dile getirerek, "Çocuklarımızın daha konforlu ve iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri için devlet olarak gerekli çabayı gösteriyoruz. Ancak hayırseverlerimizin de desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

- "Bin 600 derslik ihtiyacı var"

Vali Karaloğlu, bin 600 derslik ihtiyacının 750'sinin kamu imkanlarıyla giderilmesinin planlandığını vurgulayarak, 850-900 derslik içinde hayırseverlerin katkısını beklediklerini ifade etti.

Karaloğlu, hayırseverlerden geleceğin teminatı çocuklar için fedakarlıkta bulunmalarını istedi.

Hayırsever Nihat Ömür (89) ise, eğitime gönülden önem verdiklerini söyledi.

İmkanlarını bu uğurda kullandıkları ve kullanmaya devam edeceklerini belirten Ömür, "Ömrümüz yettiği sürece eğitim için desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Ömür, bütün hayırseverleri eğitime destek olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından anaokulunun protokolü, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gülgün- Nihat Ömür çifti, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.