Antalya

Kumluca'da avokado üretimi

10:50 08 Ekim 2017
Kumluca'da avokado üretimi

Kumluca ilçesinde narenciyeye alternatif olabilecek avokado üretilmeye başlandı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, avokado üreticisi Bilal Bayram'ı ziyaret ederek bu meyvenin üretimi hakkında bilgi aldı.

Bir dönüme yaklaşık 30 ağaç dikilebildiğini ifade eden Bayram, tropikal bir bitki olması nedeniyle verimli olabilmesi için aynı bahçe içerisine değişik cinslerden avokado diktiğini söyledi.

Avokadonun sonbahar ve kış döneminde farklı olarak hasat edilebildiğine işaret eden Bayram, "Has zutano, beekın ve fuarta gibi çeşitleri var. Şubat veya mart döneminde çiçek açıyor. Ekim ayının sonlarında veya kasım ayının ilk günlerinde hasat ediliyor. Ayrıca kışlık çeşitleri var onlar da ocak ve şubat aylarında hasat ediliyor. Avokadonun yaprakları anason kokuludur. Bu yüzden yabani böcekler avokado ağaçlarına zarar vermez. Üretim sürecinde kimyasal mücadele yapılmaz." diye konuştu.

Bir ağaçta yaklaşık 250 ile bin arasında meyve olduğunu kaydeden Bayram, ağaçtaki meyve sayısı ve yıllık piyasa şartlarına göre ağaç başına ortalama 2 bin lira kazanç elde ettiğini bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı Kayhan da avokado üretiminin sera ve narenciye üretimine alternatif olabileceğini söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.