Antalya

Dünya Palyatif Bakım Günü

12:30 13 Ekim 2017
Dünya Palyatif Bakım Günü

Hastanenin Palyatif Bakım Ünitesi'nde tedavi gören hastalar, hastane yönetimi ve sağlık personeliyle Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında bir araya geldi. Hastanede tedavi gören vatandaşlar, saz ve gitar eşliğinde söylenen türkülere eşlik etti.

Antalya'da, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, saz ve gitar eşliğinde eğlendi.

Hastane Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yönetim olarak hastalara moral ve destek vermek istediklerini söyledi.

Bu tarz etkinliklerle farkındalığı arttırmak istediklerini vurgulayan Yazan, "Palyatif Bakım Birimimiz sayesinde kanser ve kalp damar hastalıklarını daha hızlı tespit edebilmekteyiz. Hasta ve hasta yakınlarımıza daha iyi olanaklarda daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için büyük bir özveriyle çalışmaktayız." dedi.

Palyatif Bakım Servisi sorumlusu radyasyon onkolojisi uzmanı Oya Malbora Karadağ ise ünitelerinde yatmakta olan hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşamı tehdit eden rahatsızlıklarla karşı karşıya kalan hastalara ve hasta yakınlarına fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerini önlemek adına hizmet verdiklerini belirten Karadağ, "Hastalarımızın yaşam kalitesini arttırmak için ekibimizle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün de özel günde kendileriyle bir araya gelerek stres attık." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.