Antalya

Raylı sistem projesine halk karar verecek

15:38 19 Ekim 2017
Raylı sistem projesine halk karar verecek

Antalya'da uygulanması planlanan 3. Aşama Raylı Sistem Projesi için 23 mahallede refarandum yapılacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm hazırlıkları tamamlanan ve ihale aşamasına gelen 26 kilometrelik 3. Aşama Raylı Sistem Projesi 5 Kasım Pazar günü vatandaşların tercihine sunulacak.

Daha önce raylı sistem 2. etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi, Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Üçgen Katlı Otopark Projesi için yapılan referandumda oy kullanan Antalyalılar, şimdi de 3. Etap Raylı Sistem Projesi için karar verecek. Proje Antalyalılar "Evet, istiyoruz" derse hayata geçirilecek.

- Referandum 23 mahalleyi kapsıyor

3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin geçtiği Kepez ve Muratpaşa ilçelerindeki 23 mahallede 5 Kasım'da referandum yapılacak.

Referandum, 180 bin 529 seçmenin bulunduğu Muratpaşa ilçesindeki Meltem, Bayındır mahalleleri ile Kepez ilçesindeki Atatürk, Ayanoğlu, Demirel, Emek, Fabrikalar, Fevzi Çakmak, Gazi, Gündoğdu, Kanal, Karşıyaka, Kuzeyyaka, Kültür, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler, Teomanpaşa, Varsak Karşıyaka, Yenimahalle, Yeniemek, Yenidoğan, Yeşiltepe, Zafer mahallelerini kapsıyor.

Normal bir seçim disiplininde yapılacak referandum, seçim kurullarından alınan seçmen listeleri üzerinden yapılacak. Vatandaşlar kimlikleri ile gelip imza karşılığı tercihini kullanacak. Sandık kurulları nezaretinde, gizli oy yönteminde yapılacak referandumda, vatandaşlar kabinlerde "Evet" ya da "Hayır" yazılı pusuladan birini tercih ederek, damgalı zarf içinde sandıklara atacak.

- Varsak'tan Meltem'e

Varsak’tan başlayarak otogar, üniversite, adliye ve Meltem Mahallesi, devlet hastanesi istikametinden müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 26 kilometre uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya'nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı'na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.