Antalya

Menderes Türel, çocuk sinemaseverlerle buluştu

14:40 23 Ekim 2017
Menderes Türel, çocuk sinemaseverlerle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 54. Uluslararası Antalya Film Festivalinin özel bölümlerinden "Çocuk" bölümünde, yeni nesil sinemaseverlerle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 54. Uluslararası Antalya Film Festivalinin "Çocuk" bölümünde gösterilen filmler, çocuk izleyiciler ve ailelerince ilgiyle karşılandı.

Türel, festival boyunca ortalama 6 bin çocuğu ağırlaması planlanan bölümde, yeni nesil sinemaseverlerle bir araya geldi.

Çocuklarla sohbet eden Türel, çocuklara film izlemeleri ve spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Türel, çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve bu yıl festivalde yeni bir kapı daha açarak, adına "genç sinema" dediklerini dile getiren Türel, şunları kaydetti:

"Bu genç sinema bölümümüzde çok güzel filmleri siz gençlerimizle buluşturuyoruz. Sanat, bir toplumun kılcal damarlarıdır. Dolayısıyla bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok isabetli bir şekilde söylemiş. Bu toplumun kılcal damarlarını oluşturan sanat için mutlaka sizlere sinemayı sevdirmemiz lazım. İşte bugün burada sadece film seyretmekle kalmayacaksınız. Ondan sonra da bu beyaz perdedeki yönetmenlerle, prodüktörlerle, hatta fırsat olursa beyaz perdenin kahramanlarıyla bir araya geleceksiniz. Birlikte atölye çalışmaları yaptırmaya çalışacağız. Sporu ve sanatı ihmal etmeyin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.