Antalya

Antalya'daki 3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesi

15:02 26 Ekim 2017
Antalya'daki 3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 Kasım'da halk oylamasına sunulacak 23 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesine, Antalyalıların "evet" demesi halinde yılbaşında kazmayı vuracaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türel, pazar günü 23 mahallede referandumla halkın tercihine sunulacak ve 149 milyon avroya mal olması beklenen 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili Meltem-Bayındır Mahalle Toplantısı gerçekleştirdi.

Antalya'nın yönetimine 2004 yılında talip olduğunda "Dünyadaki bütün çağdaş ve modern şehirlerde ne varsa daha fazlası Antalya'da olacak" dediğini hatırlatan Türel, 2004-2009 yılları arasında Antalya'yı ilk kez 11 kilometrelik Kepezaltı Santral Mahallesi'ndeki meydana kadar uzanan raylı sistem hattı ile tanıştırdıklarını belirtti.

Bu dönemde de yine meydandan havaalanı ile Aksu'ya uzanan 18 kilometrelik bir hattı 5,5 ay gibi bir sürede dünya rekoru kırarak tamamladıklarını bildiren Türel, "Antalya'yı çevreleyen, mevcut hatları tamamlayıcı 3. Etap Raylı Sistem Hattı'na kentimizin ihtiyacı olduğu kaçınılmaz. Bu noktada çalışmalarımızı yürüttük. 3,5 senede gerekli hukuki, kanuni izinleri almak suretiyle inşaat aşamasına getirmeyi başardık." ifadesini kullandı.

İlk etap raylı sistem hattını yaparken halkın biraz mustarip olduğunu ancak kullanmaya başlayıp nimetlerini görünce fikrinin değiştiğini belirten Türel, 2. Etap Raylı Sistem Projesi için de halkın yüzde 98,42'sinin "evet" dediğini hatırlattı.

Başkan Türel, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar 'evet' diyoruz, raylı sistemi yapabilirsiniz' derse projeyi süratle hayata geçireceğiz. Böylelikle İstanbul, Ankara, İzmir'den sonda en uzun raylı sistem ağına sahip kent olacağız. Varsak'tan, Kepezaltı’ndan, Meltem’den bindiğinizde ister Kalekapısı, ister Işıklar, ister Havaalanı, ister eğitim araştırma hastanesi, ister adliye, ister üniversite, ister Atatürk Devlet Hastanesi, isterseniz de Aksu. Nereye isterseniz bir aktarmayla raylı sistemle rahatlıkla ulaşabilir hale geleceksiniz. 3. Etap Raylı Sistem Hattı toplamda 23 kilometre. Nostalji tramvayı dediğimiz Işıklar'dan Müze’ye kadar gelen hattı da yenileyip, bir gidiş bir geliş hatta dönüştürüyoruz. O tarihi vagonlardan kurtarıp modern çağdaş araçlara kavuşturuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.