Antalya

Yürüyüş ve koşu antrenmanlarıyla okula hazırlanıyor

13:28 28 Ekim 2017
Yürüyüş ve koşu antrenmanlarıyla okula hazırlanıyor

Antalya'da sol ayağını bebekken kaybeden ve alüminyum doğrama ustası babasının evinin tavanına monte ettiği düzenekle yürümeye başlayan 4 yaşındaki Özge Yıldırım, yaşıtları gibi rahatça okula gidebilmek için koşma ve uzun yürüyüş antrenmanları yapıyor.

Doğduktan 13 gün sonra bacağı kesilen ve evin salonunun tavanındaki tekerlekli alüminyum düzenekten sarkan ipe bağlı fotoğrafıyla tanınan 4 yaşındaki Özge, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in girişimiyle alınan yeni proteziyle eğitim hayatına hazırlanıyor.

Baba Ali İhsan Yıldırım, Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki evlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Özge'nin yeni protezine alıştığını söyledi.

Kızının salondaki düzenekle yürümeyi öğrendiğini belirten Yıldırım, "Koşmayı da öğrenecek. Okula adapte etmeye çalışıyorum. Arkadaşlarına çarpar ya da onlar gibi koşmaya çalışırsa düşer diğer ayağı da zarar görür diye anaokulu ya da kreşe göndermiyoruz. Her gün uzun yürüyüşler ve kısa koşu çalışmalarıyla antrenmanlar yapıyoruz. Salona yaptığım düzenekle koşturmaya çalışıyor, onu okula hazırlıyorum." dedi.

Özge'nin yeni proteziyle top oynamaya başladığını, oldukça mutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, Özge'nin sağlık yönünden bir sorununun olmadığını ancak hukuk mücadelesinden bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

- Olayın geçmişi

Baba Yıldırım, sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvurmuştu. Burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi üzerine baba Yıldırım, ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmaya karar vermişti.

Evin salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi kızını taşıyan kemere bağlamış, Özge'nin bu şekilde yürümesini sağlamıştı.

Özge ile ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba Ali İhsan Yıldırım'ı telefonla arayıp destek sözü vermişti. Ardından Özge, Kepez Devlet Hastanesinde fizik tedaviye alınmıştı. Baba Yıldırım, davaya ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kızının sağlık durumuyla ilgili de Türkiye'nin ilk yüz, kol ve bacak naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmüştü. Başkan Türel'in girişimiyle Özge'ye yeni protez takılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.