Antalya

Varsova Ticaret Odasından ATSO'ya ziyaret

16:51 01 Kasım 2017
Varsova Ticaret Odasından ATSO'ya ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın Polonya'dan 2015'te 240 bin, 2016'da ise 100 bin turist ağırlandığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda turizmin yeniden eski seviyesine ulaşmasını hatta geçmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

ATSO'da yapılan yazılı açıklamaya göre, Varşova Ticaret Odası Başkanı Marek Traczyk, Başkan Çetin'i makamında ziyaret etti. Traczyk ile bir süre görüşen Çetin, odanın faaliyetlerinin yanı sıra Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

Polonya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin giderek güçlendiğini vurgulayan Çetin, "2000-2016 yılları arasında Polonya'ya ihracatımız 15 kat, Polonya'dan ithalatımız ise 19 kat büyüdü. 15 gün önce gerçekleşen Türkiye-Polonya İş Forumu'nda Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi bu ticaret hacmini kısa vadede 10 milyar dolar düzeyine taşımamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

ATSO'ya kayıtlı 3 bin 155 yabancı sermayeli üye arasında sadece 2 Polonya ortaklı firma bulunduğa dikkati çeken Çetin, Antalya'dan Polonya'ya ihracatın 2016 yılında 7,6 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini, ihracatın yarıdan fazlasını yaş meyve-sebze ihracatının oluşturduğunu belirtti.

Polonya'dan ithalatın ise 3,3 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğinin altını çizen Çetin, şunları kaydetti:

"Antalya olarak Polonya'dan 2015'te 240 bin, 2016'da ise 100 bin turist ağırladık. Önümüzdeki yıllarda turizmin yeniden eski seviyesine ulaşmasını hatta geçmesini istiyoruz. Turizm sektörünün farklı bir katma değeri var. Turizmin yeni ticari bağlantılar ve yeni dostlukların kapılarını açtığını görüyoruz. Kongre turizminden, deniz turizmine, spor turizmine kadar her alanda hizmet verecek dünya çapında tesislerimiz bulunuyor. Polonyalı dostlarımızı kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. İki ülke odaları nezdinde de iş birliğimizi geliştirmeliyiz. Geçen yıl imzaladığımız iş birliği protokolünü etkin hale getirmeliyiz. Bu noktada ATSO olarak her türlü iş birliğine hazırız."

Varşova Ticaret Odası Başkanı Traczyk ise ilk kez geldiği Antalya'dan çok etkilendiğini bildirdi.

Ziyarette, Antalya ve Varşova'da karşılıklı düzenlenecek ekonomi zirveleriyle ilgili görüşmeler yapıldı, 2018 yılında ortak bir organizasyon düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.