Antalya

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinden Antalya OSB'ye ziyaret

18:00 01 Kasım 2017
Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinden Antalya OSB'ye ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Malefane, turizm ve ticaretten sorumlu büyükelçilik bürokratlarıyla birlikte Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Yönetim Kurulu Üyesi Hasanali Gönen, Müteşebbis Heyet Üyesi Ahmet Bülbül ve Bölge Müdürü İlhan Metin hazır bulundu.

İki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik ortaklaşa yapılabilecek çalışmaların masaya yatırıldığı görüşmede, karşılıklı alım heyetlerinin oluşturulmasına karar verildi.

Antalya OSB sektörel ticaret heyetlerinin Afrika temaslarından bahseden Antalya OSB Başkanı Bahar, "Yakın dönemde Fas ve Tanzaya'ya düzenlediğimiz sektörel ticaret heyet programları oldukça başarılı geçti. Afrikalı iş adamları ile bölgemiz sanayicileri onlarca iş görüşmesi gerçekleştirdi ve bu görüşmeler yeni pazarların kapısını araladı. Ticaretimizin daha da artması iki ülkenin de faydasına olacaktır." ifadelerini kullandı.

Antalya OSB firmaları ile Güney Afrika firmaları arasında eşleştirmeler yaparak alım heyetleri oluşturma çalışmalarına hemen başlanabileceğini kaydeden Bahar, hemen bir proje takımı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Güney Afrika firmalarının Antalya'ya yatırım yapmasından memnuniyet duyacaklarını belirten Büyükelçi Malefane ise, "İşbirliğimizin artmasına yönelik beklentilerimizin ilk görüşmemizde bir projeye ve sonuca bağlanması bizler açısından memnuniyet verici. Proje takımlarımızın ithalat ve ihracat kalemlerini belirleyip uygun firmaları eşleştirmesiyle sürecin daha verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.