Antalya

Türk Kızılayı'ndan "İyilik Koşusu"

15:21 02 Kasım 2017
Türk Kızılayı'ndan "İyilik Koşusu"

Türk Kızılayı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "İyilik Koşusu", 5 Kasım Pazar günü Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 149 yıldır insanlığın hizmetinde olan ve milyonlarca insana yardım elini uzatan Kızılay, sosyal projelerine farkındalığı artırmak, iyiliğe dikkat çekmek ve daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşabilmek için "İyilik Koşuşu" düzenliyor.

Kızılay İyilik Koşusu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun himayelerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel'in desteği ve bazı firmaların sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında, 8-9 yaş grubu koşusu, 0-12 yaş grubu koşusu ve halk koşusu yapılacak.

Koşuya katılmak isteyen vatandaşlar, 5 Kasım 2017 tarihine kadar Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Kızılay standında kayıt yaptırabilecekler.

Kızılay İyilik Koşusu, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Antalya Müzesi'ne kadar devam edecek ve tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, etkinliğin Kızılay'ın çalışmalarına farkındalık kazandırmak için her yıl farklı il ve güzergahlarda tekrarlandığını bildirdi.

Bu yıl Kızılay İyilik Koşusu'nu geniş katılımla gerçekleştireceklerini belirten Kınık, "Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonunun genel kurul toplantısını 5-11 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştireceğiz. 190 ülkeden bin 500 katılımcı bekliyoruz. Dolayısıyla İyilik Koşusu'na çok sayıda genel kurul üyesi de katılacak. Bu bakımdan koşunun uluslararası alanda da önemli bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum. Etkinliğe vatandaşlarımızı ailece bekliyorum." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.