Antalya

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu

14:55 06 Kasım 2017
Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, insani değerlerin siyasi düşüncelerden daha önde olması gerektiğini belirterek, "Herkesin güvenini kazanarak hiçbir şekilde taraf olmadığımızı göstermeye özellikle gayret ediyoruz." dedi.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu düzenlenen törenle başladı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, törende yaptığı konuşmada, genel kurulda alınacak kararların küresel anlamda etkileri olacağını belirterek, Türk Kızılay'ı olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Küresel sorunlara çözümler bulmaya çalışacaklarını ifade eden Kınık, "Aynı zamanda hareketimizin iyileştirilmesini sağlayıp, küresel etkiye sahip olması için elimizden geleni yapacağız. İnsanlık için daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz. İnsani değerler siyasi düşüncelerden daha önde olmalı. Herkesin güvenini kazanarak hiçbir şekilde taraf olmadığımızı göstermeye özellikle gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kızılhaç Kızılay Hareketi'nin içindeki gönüllülük faktörünün çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kınık, daha iyi geleceğin olması için gönüllülerin önemli olduğunu anlattı.

Kınık, "Sorun yaşanan bölgelere insancıl yardım götürebilmek bizim için çok önemli. İnsanlığın gücü en güçlü çözüm yolu. Küresel düzeyde uzun zamandır sessiz olan insan vicdanı tekrar söze gelsin, bizler de 'kırmızı aile' olarak inancımızı kaybetmeyelim." ifadelerini kullandı.

- "Duyulan güven sarsılmamalı"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer ise Kızılhaç Kızılay Hareketi'nin insanlığa büyük bir katkı sağladığını dile getirdi.

"Kurumlara olan güvenin giderek azaldığı dünyada bizim elimizde büyük bir güven var. Özellikle Kızılhaç ve Kızılay sembollerine insanlar baktıklarında tarafsız, eşit ve yansız insani yardımı görüyorlar." diyen Maurer, hiçbir zaman verilen bu güveni sarsmamaları gerektiğini kaydetti.

Bu güven sayesinde ön saflara geçebildiklerini ve olumsuzluklardan etkilenen topluluklara yardım ulaştırdıklarına dikkati çeken Maurer, şunları ifade etti:

"Bu güven, bize olan inancı da gösteriyor. Bağışçılar, verdikleri yardımların akılcı bir şekilde kullanıldığını görüyorlar. Bu nedenle kurumlarımızın dürüstlüğünü korumamız için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Kızılhaç Kızılay Hareketi'nin potansiyelini tam olarak kullanamıyoruz. Bu hareketi 'uyuyan dev' olarak değerlendirenler var. Bu hareketin önündeki engelleri kaldırarak devi uyandırmak gerekiyor. Dünyadan gelen talepler ve krizler bizlerden bunu istiyor."

- "160 milyondan fazla insanın hayatına dokunduk"

Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Tadateru Konoe de bir marka haline gelen Kızılhaç Kızılay Hareketinin gurur duyulacak birçok şeyi temsil ettiğini söyledi.

Hızla değişen dünyaya ayak uydurmak ve kendilerini destekleyenleri hayal kırıklılığına uğratmamaları gerektiğini kaydeden Konoe, "Federasyonumuz geçen yıl 160 milyondan fazla savunmasız insanın hayatına dokunmayı başardı. Milyonlarca insana hizmet verirken herhangi bir ayrım gözetmiyoruz." diye konuştu.

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu'nda açılış töreninin ardından seçimlere geçildi. "İnsanlığın gücü" sloganıyla düzenlenen ve 189 ülkenin temsilcisinin katıldığı genel kurul, 11 Kasım'da sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.