Antalya

Düden Şelalesi'nde renk cümbüşü

11:08 08 Kasım 2017
Düden Şelalesi'nde renk cümbüşü

AYŞE YILDIZ - Dünyanın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi, sonbaharda da ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Antalya kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alan şelaleye, Türkiye'nin farklı illerinden gelen misafirlerin yanı sıra yabancı turistler de ilgi gösteriyor.

Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerler arasındaki Düden Şelalesi'nde ziyaretçiler, güzelliğiyle görsel şölen sunan alanda yürüyüş yapıyor, fotoğraf çektiriyor.

Sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı Düden Şelalesi, film ve dizi çekimlerinin de adresi haline geldi. Türk yapımcıların yanı sıra Pakistan başta olmak üzere farklı ülkelerden film çekimi için gelen ekipler, şelale manzarasında çekim yapıyor. Bazı katalog çekimlerinin de yapıldığı Düden Şelalesi, ziyaretçilerini her mevsim ayrı güzelliğiyle büyülüyor.

Mağarası, şelalesi ve görsel güzelliğiyle cazibe merkezleri arasında yer alan Düden Şelalesi'ni Rusya, Ukrayna, İran, Kuzey Irak, Çin, Azerbaycan, Japonya, Kırgızistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeden turistler ziyaret ediyor.

Gelin ve damatların en güzel anılarını ölümsüzleştirmek için gittiği şelale, adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü.

Nişan fotoğrafı çekimi için gelen Filiz Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en güzel anılarını dünyaca ünlü Düden Şelalesi manzarasında ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi.

Sedat Böce de hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Burası doğa harikası bir yer. Sonbahar, yaprak dökümü. Bu zamanı değerlendirmek istedik. Burada çekim yapmak hayalimizdi. Manzarası şahane." diye konuştu.

- "Şelaleye, sonbaharın güzelliği geldi"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Sağlık Eğitim Kültür ve Ticaret Limited Şirketi (ANSET) Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu da Düden Şelalesi'nin kendi sorumluluklarında olduğunu, Antalya'ya gelenlerin şelaleyi de ziyaret ettiğini söyledi.

Şelaleye ziyaretçi ilgisinin her yıl artarak sürdüğünü aktaran Doğanoğlu, "Biletsiz giriş yapanlarla 10 aylık süreçte şelaleyi yaklaşık 400 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin yüzde 25'ini yabancı turistler oluşturuyor." dedi.

Protokol üyelerinin, büyük uluslararası organizasyonlar için gelenlerin ve öğrencilerin biletsiz gezebildiğine dikkati çeken Doğanoğlu, şelaleye zaman zaman turlar düzenlediğini anımsattı.

Türkiye'nin farklı illerindeki okullardan şelaleye gezi organize edildiğini anlatan Doğanoğlu, "Düden Şelalesi'nin uluslararası alanda ön planda olması bizi mutlu ediyor. Burada bir saat geçirmek yeni enerji veriyor. Sonbaharın güzelliği de geldi. Turizm kenti Antalya'da deniz, kum, güneşin yanı sıra şelale doğa harikası bir destinasyon. Burası çoğu ziyaretçinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.