Antalya

Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

14:31 10 Kasım 2017
Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

Muratpaşa Belediyesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Antalya Mezunları Derneğinin düzenlediği "Uluslararası Antalya Gitar Festivali" açılışı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gitar Festivali, Andres Segovia "Onur Madalyası" sahibi Ahmet Kanneci, 47'nci Michele Pittaluga birincilik ödülü sahibi Eren Süalp ve "taş plak sesli kadın" Sema Moritz konseriyle başladı.

Festivalde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sanatçılarla birlikte sahnede Gazi Mustafa Atatürk'ün ölüm yıl dönümü anısına 10 Kasım'a ithafen "Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin" isimli parçayı seslendirdi.

Gitar korosunun tek parçalık dinletisine seyirciler de şarkıyı söyleyerek eşlik etti.

Başkan Uysal, festivalde yaptığı konuşmada, "İnce görmeye devam edeceğiz, estetik bakmaya, toplumun tamamını belli duyarlılıklar içinde kardeşleştirmeye, birbirine yakınlaştırmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün, aydınlanma önderlerinin bize bıraktığı bu ortamı daha ileriye, dünya standardına taşıyacağız. Bu kararlığımızı devam ettireceğiz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.