Antalya

ALKÜ hastanesinde kapalı böbrek taşı ameliyatı

15:19 10 Kasım 2017
ALKÜ hastanesinde kapalı böbrek taşı ameliyatı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bir hastaya ilk kez kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Üroloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent Doktor Murat Uçar ve ekibi tarafından hasta Yavuz Yanar'a kapalı böbrek taşı operasyonu gerçekleştirildi.

Sol böbreğinde 2.5 santim taş tespit edilen Yanar, 1 santimlik kesiden girilerek kapalı böbrek taşı ameliyatı uygulandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Uçar ve hastanenin Başhekim Dr. Tevfik Yazan, hasta Yanar'a ameliyat sonrası servisinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ve bu tür ameliyatların bundan sonra artarak devam edeceğini bildiren Uçar, hastanın sırt bölgesinde açılan 1 santimlik kesiden girilerek hastanın sol böbreğinde bulunan 2,5 santimli taşı kırarak çıkardıklarını belirtti.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Uçar, uygulanan bu yöntemle hastaların iyileşme ve hastanede kalma sürelerinin kısaldığını kaydetti.

Başhekim Yazan da ALKÜ'la hastane arasında gerçekleşen ortak kullanım sözleşmesiyle birlikte ortak sağlık çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini akardı.

Hasta ve hasta yakınlarına en iyi sağlık hizmetini sunmak için hastane yönetimi olarak çalıştıklarını belirten Yazan, bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Hasta Yanar ise başta hastane yönetimine, ameliyatı yapan Dr. Uçar'a ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Doktorumun bana vermiş olduğu güven sayesinde bugün buradayım. Eski sağlığıma hızlı bir şekilde kavuşuyorum. Gösterilen ilgi ve sağlık hizmetinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederi." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.