Antalya

Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına

16:42 14 Kasım 2017
Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, yaşanan hortum ve dolu felaketinde Kumluca'da 3 bin, Demre'de 600, Finike'de 3 bin 500 ve Kaş'ta bin dekar tarım alanının zarar gördüğünü söyledi.

Günay, yaptığı açıklamada, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışın gecenin ilerleyen saatlerinde dolu yağışı ve hortuma dönüşmesiyle bölgede büyük zarar oluştuğunu kaydetti.

Afette tarım alanları ile ev ve iş yerlerinin ciddi hasar gördüğünü ifade eden Günay, Finike'de 28, Kumluca ve Demre'de 5'er kişi olmak üzere 38 kişinin yaralandığını aktardı.

Günay, hortum ve şiddetli yağışın marka ürünler içerisinde yer alan Finike portakalı ağaçlarına da zarar verdiğini vurgulayarak, "Yaşanan hortum ve dolu yağışı felaketinde Kumluca'da yaklaşık 3 bin, Demre'de 600, Finike'de 3 bin 500 ve Kaş'ta yaklaşık bin dekar tarım alanı üretim yapılamaz hale geldi. Çiftçilerimizin bu büyüklükteki bir zararı telafi edebilmeleri mümkün değil." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.