Antalya

Şampiyonların "bilim annesi"

11:04 24 Kasım 2017
Şampiyonların "bilim annesi"

LEVENT KİŞİ/HÜSEYİN KANBER - Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası'nda dünya birinciliği, ikinciliği ve dördüncülüğü ödülü kazanan takımın öğretmeni Hatice Küpeli'yi, öğrencileri "Bilim anne" olarak adlandırıyor.

Antalyalı öğrencilerin oluşturduğu 3 kişilik robot takımı, 7 Ağustos'ta Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası'nda "zihin gücü ile nesnelerin kontrolü' projesiyle kendi kategorisinde dünya şampiyonu oldu. "Zihin gücü ile araç kontrolü" ikinci, "uzaktaki el" projesi ise dördüncülüğü elde etti.

Antalya'daki Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Okulu'nun 3 kişilik robot takımı için "Bilim annesi" olarak adlandırdıkları öğretmenleri Hatice Küpeli'nin (27) yeri çok ayrı.

Öğrencilerine bilim konusunda rehberlik yapan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Küpeli, bir anne titizliği ve şefkatiyle yaklaştığı öğrencilerin başarılarına katkı sağlıyor.

Küpeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilime olan merakının okuduğu bölümü kazandıktan sonra üniversitede arttığını söyledi.

İyi bir diyalog kurduğu öğrencileriyle Türkiye ve dünya için daha fazla neler yapabilecekleri üzerine çalışmalar yürüttüklerini aktaran Küpeli, öğrencileriyle oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdiklerini dile getirdi.

Genelde öğrencilerinin yaptığı oyunları oynadıklarını anlatan Küpeli, şunları kaydetti:

"Yaptıkları oyunları bana oynatarak ne kadar başarılı bir oyun yaptıklarını test ediyorlar. Öğrencilerimle eğlenerek öğreniyoruz. Hayatımda iyi bir eğitim alıp bilim ve insanlık için neler yapabilecemi görmeye başlayınca daha da heveslendim. Öğrencilerime bilgilerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Öğrencilerimiz özel yetenekli çocuklar olduğu için yeni bir şeyler öğrenmekten ve üretmekten çok büyük bir mutluluk duyuyor. Onların mutluluğuyla mutlu oluyoruz. Yakaladığımız başarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizi kabul etmesi gurur verici."

- "Bize bir anne gibi davranıyor"

Robot takımından 7. sınıf öğrencisi Efe İnan ise Hatice öğretmenini çok sevdiğini ve kendilerine hem BİLSEM'de ders alırken hem de yarışma sürecinde destek verdiğini söyledi.

Öğretmenlerinin sınıftaki tüm öğrencilerle tek tek ilgilendiğini belirten İnan, "Bilim annemiz Hatice öğretmenimi çok seviyorum. Annemiz gibi davrandığı için saygının yanında kendisine sevgi de duyuyoruz."dedi.

Öğrencilerden 10. sınıf öğrencisi Eren Ekrem Kallıkçı da Hatice öğretmenlerinin projelerinde kendilerine destek olduğunu, elde ettikleri başarıda da önemli rol oynadığını dile getirdi.

Robot takımındaki 11. sınıf öğrencisi Buket Naz Zeren ise "Öğretmenimiz olmasa bu kadar başarılı olmayı ve taktir edilmeyi hayal bile edemezdim. Yarışmaya hazırlanırken kendisi de bir öğrenciymiş gibi bize yakınlık gösterdi. Öğretmenimizi örnek alıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.