Antalya

Antalya OSB'ye 112 merkezi yapılacak

13:48 28 Kasım 2017
Antalya OSB'ye 112 merkezi yapılacak

Antalya Organize Sanayi Bölgesine (OSB), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılacak.

Antalya Valisi ve Antalya OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Münir Karaloğlu, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ile İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, acil sağlık hizmetleri istasyonunun inşasına başlandı.

Protokol töreninde konuşan Vali Karaloğlu, organize sanayi bölgelerinin 365 gün ve 24 saat yaşayan canlı müesseseler olduğunu vurguladı.

Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bölgede 3 vardiya çalışan çok sayıda fabrikalarımız var. Buralardaki sağlık hizmetinin, özellikle acil kısmının 7 gün 24 saat kesintisiz devam etmesi oldukça önemli. İş sağlığı ve güvenliği içinde önemli. 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, kısa bir süre önce hizmete açtığımız jandarma karakolumuz gibi hem bölgeye hem de çevre mahallelere hizmet verecek. 112 acil istasyonumuz 365 gün 24 saat bölgede oluşacak sağlık sorunlarına müdahale edecek. İstasyon binası ile tefrişini Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz yapacak, bir ambulans ile birlikte tüm kullanım haklarını süresiz bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğümüze verecek. Bölgeye ve civarda yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, tebrik ediyorum."

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar da son dönemde hayata geçirdikleri projelerle bölge çalışanları ve firmaların yaşamsal ihtiyaçlarının hizmet kalitesini artırdıklarına dikkat çekerek, 1 ay önce açılan jandarma karakolu ile bölgenin daha güvenli olmasına vesile olduklarını bildirdi.

Protokol sayesinde, çalışanların ve bölge civarında yaşayan vatandaşların acil sağlık hizmetlerine daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde erişmesine imkan sunulacağını kaydeden Bahar, "Yapacağımız yeni hizmet binası ile burada görevli personelin fiziki şartlarını iyileştirmekle kalmayacağız, hareket kabiliyetlerinin artmasını, her türlü olaya en kısa sürede müdahale edebilir hale gelmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.