Antalya

"Antik Side Kentsel Tasarım Projesi"

17:38 30 Kasım 2017
"Antik Side Kentsel Tasarım Projesi"

Antalya Valiliği ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side'yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını artırarak, esnaflara can suyu olabilmek amacıyla hazırlanan projenin 2. etabına start verildi.

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlandı.

Daha sorunsuz uygulanabilmesi ve koruma amaçlı imar planına uygun yapıların bölgeye kazandırılması amacıyla mülk sahiplerinin katkısıyla yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından desteklenen, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap Uygulamasının Mayıs 2018'de tamamlanması hedefleniyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, Side'deki çalışmalar tamamlandığında tarihe yakışan yenilenen yüzüyle turizme çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek, bu amaçla Side'de gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Sözen, üç bin yıllık tarihi geçmişe sahip Side'de bugüne kadar yapılamayan büyük, zor ve meşakkatli bir çalışmayı yürütmekten mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dört odaklı meydan ve bunları birbirine bağlayan cadde ve sokakların doğal taşlarla kaplanması sürecini el birliğiyle tamamladık. İlk etap çalışmaları sürecinde bizlere katkısı olan tüm kurumlara ve halkımıza teşekkür ediyorum. Side'yi daha karakteristik bir yapıya dönüştürmek ve kullanışlı hale getirmek istiyoruz. Side bütün dünyaya mal olan bir yer. Side'yi ayrıca yapısına uygun taş, cumbalı binalarla donatmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.