Antalya

3 Aralık Dünya Engelliler Gününe doğru

09:57 02 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Gününe doğru

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uzunkaya, mesajında, insanlığın ortak bir sorunu olan engellileri anlamanın, onlarla bütünleşmenin toplum kurallarının bir gereği olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşların hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için herkesin üzerine düşen sorumlulukları olduğunu aktaran Uzunkaya, şunları kaydetti:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumda farkındalık oluşturmak açısından büyük önem arzetmektedir. Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Sağlıklı bir toplum kendi engellilerine sahip çıkan, onların üretime katılmasını sağlayan, koruyucu olanakları yaratan bir toplumdur. Günümüzde pek çok engelli insan ülke ekonomisine katkı sağlar ve değişik alanlarda büyük başarılara imzalar atarken, hiçbir görünür engeli bulunmayan hatırı sayılır sayıda insanın toplum için engeller ve sorunlar oluşturabildiğini de görmekteyiz."

Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlara sunulan hizmetin çok değerli olduğuna inanarak, güvenlik hizmetlerinde engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını bildiren Uzunkaya, önlerindeki suni engelleri ortadan kaldırma gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.