Antalya

Turhallı çiftçiler Kumluca'da seraları inceledi

15:13 04 Aralık 2017
Turhallı çiftçiler Kumluca'da seraları inceledi

Tokat Turhal Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen inceleme gezisine katılan Turhallı çiftçiler, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ev sahipliğinde sera, paketleme ve fide tesislerini inceledi.

Turhal TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Öz, yönetim kurulu üyeleri, oda üyeleri ve Turhallı çiftçilerden oluşan heyete, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Özaltın ve üyelerince Kumluca ve seracılık hakkında bilgi verildi.

Daha sonra ilçede bulunan seralara geçen heyet, inceledikleri domates serasında üretim yapan çiftçilerden üretim hakkında bilgi aldı.

Fide ve paketleme tesislerini gezen misafir çiftçiler, fide tesislerinde tohumdan fideye kadar olan aşamaları, paketleme tesislerinde ise ürünlerin sınıflandırılıp ihracata hazır hale gelene kadar gerçekleşen işlemler hakkında yerinde inceleme imkanı buldu.

Turhal heyetini ağırlamaktan memnun olduklarını belirten KUTSO Meclis Üyesi Fahri Özen, "Bölgemiz ülkemizde örtü altı sera üretimin gelişmesi adına örnek alınabilecek en uygun yerdir. Gerek sera teknolojileri gerekse bilinçli üretim yapan çiftçileriyle ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatına önemli katkılarda bulunmaktayız. Turhal'ın coğrafi yapısı ve iklimi seracılığa uygun. Umarım buradan edindikleri bilgiler kendilerine faydalı olur." diye konuştu.

Heyet, daha sonra iklim benzerliği dolayısıyla yaz aylarında sera üretimi konusunda önemli bir yeri olan Elmalı ilçesindeki seraları incelemek üzere ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.