Antalya

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

16:27 05 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kumluca'da Kasapçayırı, Mimar Sinan ve Ziya Gökalp okulları tarafından ortak "Engelliler günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Kaspaçayırı ilk ve ortaokulunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ardından açılış konuşmasını yapan okul müdürü Durali Akkelle, her bireyin birer engelli adayı olduğunu ve bundan dolayı engellileri iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Engelli olmanın hiçbir bireyin kendi tercihi olmadığını ifade eden Akkelle, "Bize düşen görev engellileri anlamak, onları toplumun bir parçası olarak görebilmektir. Bu amaçla yapılan tüm çalışmalarda engelli bireyleri de düşünerek çalışmalar yapmaktır. Bugün dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenleyerek, farkındalık oluşturmayı hedefledik." dedi.

Proğramda öğrenciler şiirler okurken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun çeşitli hediyeler verdi.

Etkinliğe Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, ilçe Müftüsü Hacı Kahraman, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.