Antalya

5. Uluslararası Medya Eğitim Programı

12:08 06 Aralık 2017
5. Uluslararası Medya Eğitim Programı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Medya Eğitim Programı"nın (UMEP) ikinci gün oturumları başladı.

TRT'nin, Türkiye'nin yayıncılık tecrübesini dünyayla paylaşmak amacıyla Antalya'daki Adalya Elite Lara Otel'de düzenlediği "5. UMEP", 70 ülkeden 162 medya çalışanın katılımıyla sürüyor.

İkinci gün oturumlarının başladığı programda, televizyon ve radyo yayıncılığı, haber programlar, yeni medya alanlarında eğitimler, forumlar, söyleşiler ve belgesel gösterimleri yapılıyor.

Türk cumhuriyetleri, Asya, Avrupa, Afrika, Latin Amerika ülkeleri ve Kafkaslar'dan gelen kamu ve özel medya çalışanları yer aldığı "5. UMEP", Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Anadolu Ajansı ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Programda, kriz yayıncılığı, post truth ve yayıncılık, emoji kültürü, algı yönetimi, Medya ve İslamofobia ile eğlencenin geleceği gibi güncel tartışma konuları da ele alındı.

TRT Yenimedya Kanal Koordinatörlüğünden Web tasarımcısı Özgür Alican, "Dijital Medyada Estetik Sunum" konulu konuşma yaptı.

Faaliyet gösterilen medya alanında marka konumlandırılmasının faydalı olacağını ifade eden Alican, "Kitleye içeriği ulaştırmak gerekiyor. Nasıl konumlandırma yaptığımızı belirlememiz lazım. Söylem belirlemekte fayda var." dedi.

Birçok internet sitesinde "tık tuzağı" olduğunu vurgulayan Alican, özellikle galeri yapısına haber sayfaları yapılarak, reklam pastasından daha büyük pay alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya da "Dijital Çağda Radyo" konulu sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.