Antalya

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

19:38 06 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

Alanya ilçesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını Anadolu Gençlik Derneği üyeleri tepki gösterdi.

Alanya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Hacımemişler Camisi önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Alanya AGD Başkanı Sıddık Uyar, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini söyledi.

Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının, ABD'yi ve İsrail'i beklemedikleri bir neticeyle karşı karşıya getireceğini ifade eden Uyar, "ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD'nin siyonist işgalin ilk günlerinden biri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail'dir. ABD'nin ipi ile kuyuya inilmez ve siyonist İsrail ancak güçten anlar. İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur." dedi.

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendiren ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağını kaydeden Uyar, bu coğrafyada Amerikan üssü ve Amerikan askeri görmek istemediklerini kaydetti.

Trump'ın, verdiği yanlış kararın farkına varacağını ifade eden Uyari, "Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail ile bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler, izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.