Antalya

"5. Uluslararası Medya Eğitim Programı"

12:44 09 Aralık 2017
"5. Uluslararası Medya Eğitim Programı"

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık, sosyal medyayı ve yeni medyayı iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Yeni medyadaki dili doğru şekilde algılamamız lazım. Emojiler hayatımıza büyük bir avantaj sağlıyor." dedi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunca (TRT) Antalya'da düzenlenen "5. Uluslararası Medya Eğitim Programı" (UMEP) oturumlarla devam ediyor.

TRT'nin, Türkiye'nin yayıncılık tecrübesini dünyayla paylaşmak amacıyla Adalya Elite Lara Otel'de düzenlediği "5. UMEP", TRT'den daire başkanları ile 70 ülkeden 162 medya çalışanın katılımıyla sürüyor.

Eğitim programında, televizyon ve radyo yayıncılığı, haber programları, sosyal medya, yeni medya alanlarında eğitimler, forumlar, söyleşiler ve belgesel gösterimleri yapılıyor.

Türk cumhuriyetleri, Asya, Avrupa, Afrika, Latin Amerika ülkeleri ve Kafkaslar'dan gelen kamu ve özel medya çalışanlarının yer aldığı "5. UMEP", Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Anadolu Ajansı (AA) ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Programda, kriz yayıncılığı, post truth ve yayıncılık, emoji kültürü, algı yönetimi, Medya ve İslamofobia ile eğlencenin geleceği gibi güncel tartışma konuları da ele alındı.

Gazeteci, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Bayraktar, "Savaş Muhabirliği" üzerine sunum yaparak tecrübelerini paylaştı.

- "Emoji kültürü"

"Emoji Kültürü" konulu sunum yapan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık emojilerin mutluluğunu, acısını yaşadığı herhangi bir olumlu ya da olumsuzluğu kullanmak için gönderildiğini bildirdi.

Emojilerin dilsel anlatımı zenginleştirdiğini vurgulayan Kırık, çocuklara artık emzik yerine, akıllı telefon, tablet verildiğini, bunun da teknoloji alanında çok gelişmiş bir nesil anlamına geldiğini aktardı.

"Sosyal medyayı ve yeni medyayı iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Yeni medyadaki dili doğru şekilde algılamamız lazım. Emojiler hayatımıza büyük büyük bir avantaj sağlıyor." diyen Kırık, emoji kullanımının giderek arttığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.