Antalya

Antalya'da FETÖ/PDY davası

18:02 19 Aralık 2017
Antalya'da FETÖ/PDY davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski Banio Yapı Marketleri Genel Müdürü Onur Kaya, tahliye edildi.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Onur Kaya, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Kaya, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, iddianame yer alan "ByLock" programını kullanmadığını savundu.

Kapatılan Antalya Girişimci İş Adamları Derneğine (AGİD) 2010'da üye olduğunu, 2013 yılında derneğin genel sekreteri Murat Sakartepe'nin isteğiyle dernek başkanlığına yazıldığını öne süren Kaya, kendi rızasıyla dernek başkanlığı yaptığını fakat bir fonksiyonunun olmadığını iddia etti.

17-25 Aralık sürecinden sonra dernekten ayrılmak istediğini daha önce dile getirdiğini söyleyen Kaya, 2015 Ağustos ayında noter kanalıyla ihtarname göndererek dernek başkanlığı ve üyeliğini sonlandırdığını belirtti.

Banio Yapı Market'in hissedarı ve genel müdürü olduğunu söyleyen Kaya, "Bu şirkete ekim ayında kayyum atandı. 4 ortağımdan ikisi tutuklandı. Kardeşlerim Abdulkadir Kaya ve Durmuş Kaya tutuklandı. Benim o soruşturma kapsamında ifadem alınmadı. Şirketle ilgili FETÖ'cü denilerek işlem yapılmış." dedi.

Kaya, 10 aydır tutuklu olduğunu ifade ederek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Tanık olarak dinlenen İrfan Barut ise sanığı Banio Yapı Marketin iş adamı sahibi ve AGİD'in başkanı olarak bildiğini söyledi.

Mahkeme heyeti Kaya'yı, Bylock içerikleri ve mevcut delil durumunu dikkate alarak, yurt dışı çıkış yasağı ile tahliye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.