Antalya

ANSİAD üyeleri nükleer fırsatları dinledi

11:35 20 Aralık 2017
ANSİAD üyeleri nükleer fırsatları dinledi

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyelerine "Nükleer ile Kazanmak; Antalya İş Dünyası İçin Yeni Fırsatlar" başlıklı bir sunum yaptı.

Akra Otel'de gerçekleştirilen toplantıda atom ve nükleerin temel konuları hakkında bilgiler veren Boztosun, Türkiye'nin nükleer nimetlerden istifade edememiş, nükleer çağı kaçırmış bir ülke olduğunu savundu.

2013 yılında kurulan Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yürütülen çalışmaları anlatan Boztosun, kendi imkanlarıyla Türkiye'nin ilk fotonükleer deneyini gerçekleştirdiklerini, arkeolojide, mühendislikte, tarımda ve tıpta uygulamalar yaptıklarını dile getirdi.

Boztosun, merkezde taze gıda konusunda geliştirdikler gama sterilizasyon ile taze gıdaların raf ömrünün artırıldığını, gıda zehirlenmelerine neden olan hastalık yapıcı mikro organizmaların zarar hale getirildiğini kaydetti.

RadSECURE isimli bir diğer ürünle yapı malzemelerinin radyoaktif madde bakımından test edildiğini belirten Boztosun, bu teknolojilerin sanayide rahatlıkla kullanılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.