Antalya

"15 Temmuz Ruhu ve Şehadet" konferansı

16:45 20 Aralık 2017
"15 Temmuz Ruhu ve Şehadet" konferansı

Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde "15 Temmuz Ruhu ve Şehadet" konferansı düzenlendi.

Okulun toplantı salonundaki konferansa katılan şehit polis Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Meltem Kılınç, en zor günde arkasına bakmadan vatan için giden evlatların ailesi olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Evladının şehitlik mertebesine yükselmesinden dolayı onurlu ve gururlu olduğunu dile getiren Kılınç, "Anne olarak dayanmak çok zor ama oğlum vatan için şehadet şerbetini içti. Evladımız bayrağın göklerden inmemesi, vatanın bölünmemesi, ezanların susmaması için şehit verdik. Evlat sevgisi ile vatan sevgisi aynı. Ne vatansız yaşanır ne evlatsız." dedi.

Şehit babası Zeki Kılınç ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurdukları dernek aracılığıyla okullara giderek şehitlerin emanet ettiği vatanın önemini ve darbe girişimini anlattıklarını söyledi.

"Evlatsız yaşayabiliriz ama vatansız ve bayraksız asla" diyen bir millet olduklarını belirten Kılınç, "Bizler bir evlat vermiş olabiliriz ama binlerce Muhammet Oğuzlar, Ömer Halisdemirler kazandık. Bizdeki bu ruh ve heyecan sönmediği müddetçe zafere ulaşmış olacağız." diye konuştu.

Konferansta konuşan Kılınç'ın silah arkadaşı Gazi Mustafa Sarı ise 15 Temmuz gecesi istirahatli olmasına rağmen vatan için Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gittiğini dile getirdi. Hainlere karşı amansız bir mücadele verdiklerini anlatan Sarı, "O gece halk bizimle beraberdi. Geleceğimiz siz öğrencilerin elinde. Kendinizi iyi eğitirseniz, bilinçlenirseniz bu tür yapılara asla izin vermezsiniz." ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda öğrenciler, 15 Temmuz şehitleri için yazdıkları şiir ve kompozisyonları okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.