Antalya

Antalya Müftüsü Artan:

12:56 21 Aralık 2017
Antalya Müftüsü Artan:

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, yaklaşan yılbaşındaki süslemelerle ilgili, "Turizmin olduğu yerlerde insanlar satış yapmak, kendi reklamlarını yapabilmek için süsleme ve kutlama yapabiliyor. Bizim de bunlara bir şey söylememiz söz konusu değil, yılbaşında ticari amaçlı süsleme yapılabilir." dedi.

Artan, il müftülüğündeki toplantıda, 2018 hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracakların bugünden itibaren 29 Aralık'a kadar ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatırarak http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesinden veya müftülüklere giderek başvuru yapabileceğini söyledi.

Daha önceki yıllarda hac kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının da yenileme işlemlerinin aynı tarihlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacağını ifade eden Artan, kaydı yenilenen vatandaşlardan herhangi bir kayıt ücret alınmayacağını belirtti.

Türkiye genelinde 1 milyon 962 bin kişinin hacca gitmek için başvuruda bulunduğunu aktaran Artan, Antalya'da bu sayının 39 bin civarında olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin yılbaşı kutlama ve süslemeleriyle ilgili sorusunu Artan, şöyle yanıtladı:

"Yılbaşı kutlaması İslam dininin adetlerinden değil. Buna karşılık Antalya, turizm bölgesi. Turizmin olduğu yerlerde insanlar satış yapmak, kendi reklamlarını yapabilmek için süsleme ve kutlama yapabiliyor. Bizim de bunlara bir şey söylememiz söz konusu değil, yılbaşında ticari amaçlı süsleme yapılabilir. Turizm bölgesinde herkes dükkanında satış yapabilmek için ışıklandıracak veya balonlarla falan değişik şekilde süsleyecek. O insanların ticari olarak yaptıkları bir çalışmadır. Bizim müftülük olarak o herhangi bir şey söylememiz söz konusu değildir."

Artan, bunun dışında yapılan kutlama ve süslemelerin dinen hoş karşılanmadığını, yılbaşının sadece bir takvimin başlangıcı ve bitişi olduğunu kaydetti.

İnsanların yılbaşında kendisiyle hesap yapması gerektiğini vurgulayan Artan, "Bir Müslüman olarak 2017'de, 'Ben zekatımı verebildim mi; hayır, hasenat yapabildim mi, insanlara kötü bir şey yaptım mı' bunun hesabını yapmak gerekir. 'Çoluk ve çocuğumuzla 2017 nasıl geçti?' bunu değerlendirmek gerekir. Hacca, umreye gitmek istiyorsak buna niyet etmek lazım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.