Antalya

Antalya'da çilek hasadı

11:33 22 Aralık 2017
Antalya'da çilek hasadı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hasadına başlanılan kış çileği, kalite ve fiyatıyla sevindirdi.

Olgunlaşmaya başlayan çileklerin ilk hasadı yapıldı. Kalite ve fiyattan memnun olan üretici, Gazipaşa çileğini 5 liradan satıyor.

Ağustos ayından bu yana çocukları gibi baktıkları seradaki çileklerin hasadını yapan kadın işçiler, bayram havasında işlerini yapıyor.

İşçiler, emeklerinin karşılığını almanın ve aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Gazipaşa'da 8 bin dekar alanda çilek üretiminin yapıldığını dile getirdi.

Yıllık 25 bin ton çilek rekoltesinin gerçekleştiğini vurgulayan Çelik, "Çilek üretiminde önemli ölçüde istihdam sağlanıyor. Bunun da çoğunluğunu kadınlarımız oluşturuyor. Türkiye'nin en kaliteli çileğini üretiyoruz." dedi.

Üretici Mesut Batur ise, 63 dekar alanda üretim yaptıklarını söyledi.

Hasadın bu yıl erken başladığını anlatan Batur, "Çileğimiz çok kaliteli ve lezzetli. Gazipaşa'nın en iyi çileğini üretiyoruz. Gazipaşa'nın kaliteli ve lezzetli çileği 5 liradan alıcı buluyor. Çilek üretimini herkese tavsiye ediyoruz. Gazipaşa çileği ağırlıklı olarak İstanbul'a gidiyor. Mayıs-haziranda Rusya, Ukrayna ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz." diye konuştu.

İşçilerden Süheyla Koç, 10 yıldır çalıştığı çilek üretiminin ev hanımlarına maddi olarak önemli bir katkı sağladığını, büyük emekle büyüttükleri çileklerin hasadını yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.