Antalya

KUTSO'dan bilgilendirme toplantısı

12:37 28 Aralık 2017
KUTSO'dan bilgilendirme toplantısı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından "Tehlikeli madde taşımacılığı ve ticareti" konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kumluca'nın yanı sıra Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde faaliyet gösteren tehlikeli madde taşımacılığı ile ticareti yapan işletme sahipleri ve yöneticileri katıldı.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı eğitmeni Yasin Akil, tehlikeli madde taşımacılığının yasalarla belirlendiğini, bu konuda iş ve işlem yapacakların bazı görevleri yerine getirme zorunlulukları bulunduğunu söyledi.

Tehlikeli maddelerin kara ve deniz yoluyla taşındığını ifade eden Akil, "Tehlikeli maddelerin taşınması ve taşıtılması için bazı görevlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Özellikle son çıkan yasaya göre, tehlikeli maddeleri dolduran, paketleyen, bu ürünleri taşıyan her türlü taşıt ve araçlar belgelendirilmek zorunda. Bu konularda gerekli mevzuatı tamamlamayanlar hakkında yasa gerekli cezaları öngörüyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.