Antalya

Manavgat'ta kafe işletmeleri eylem yaptı

18:25 28 Aralık 2017
Manavgat'ta kafe işletmeleri eylem yaptı

Manavgat'taki kafe işletmeleri sahipleri ve çalışanlar, sigara ve nargile denetimlerinde kesilen cezaları protesto etti.

İş yerlerini kapatan işletme sahipleri ve çalışanlar Kafeler Caddesi'nde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Burada işletmeler adına basın açıklaması yapan Arzu Korkmaz, sık sık yapılan denetimler nedeniyle müşterilerin huzursuz olduğunu ve iş yapamaz duruma geldiklerini kaydetti.

Para kazanamadıklarını, masrafları bile karşılayamaz hale geldiklerini iddia eden Korkmaz, "Son dönemde günlük, hatta günde birkaç defa yapılan denetimlerde uygulanan yüklü cezaları ödeyemez durumdayız. Kafe ve restoran işletmecileri olarak bu yasağın tekrar gözden geçirilip düzenlenmesi talep ediyoruz." dedi.

Manavgat'ta binlerce kişinin bu sektörden ekmeğini kazandığını dile getiren Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceden ortalama 10-12 personelin istihdam eden işletmelerimizde bu sayı 5-6'ya düşmüştür. İşletmelerimizde bu şekilde düşüş yaşanmaya devam ederse maalesef bu sayıları daha da azaltmak ya da işletmelerimizi kapatmak durumda kalacağız. Niyetimiz kesinlikle hükümeti eleştirmek değil, iyi niyetli bir şekilde bitme noktasına doğru hızla ilerleyen kafe sektöründe yaşadığımız sıkıntıları paylaşmak istedik."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.