Antalya

Antalya'da, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi

17:21 11 Ocak 2018
Antalya'da, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi

Antalya'da, "Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler İle Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi" projesi kapsamında yapılan eğitim ve demonstrasyon çalışmaları devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, tıbbi ve aromatik bitkiler ile boyamada kullanılan bitkilerin üretimlerinin artırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, kalitenin iyileştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında, eğitim ve demonstrasyon çalışmaları yapılıyor.

Tıbbı ve aromatik bitkilerde adaçayı, kekik, ekinezya, çörekotu ve lavanta yetiştiriciliği yönelik devam eden eğitim ve demonstrasyon çalışmaları sonucunda, üreticilere alternatif gelir kapısı oluşturulacak.

Ayrıca Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan "Kadın Çiftçilerimizle Lavanta Kokulu Antalya Projesi" çalışmaları da devam ediyor.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından üreticilere, lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, piyasanın tercih ettiği lavanta çeşitleri ve pazarlama teknikleri ile ilgili konularında eğitim verildi.

Katılımcılar, "Lavanta Kokulu Antalya Projesi" çerçevesinde kurulmuş olan demonstrasyon parselini gezdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.