Antalya

GÜNCELLEME 2 - Şehit Üsteğmen Usta'nın ailesi yasta

22:06 23 Ocak 2018
GÜNCELLEME 2 - Şehit Üsteğmen Usta'nın ailesi yasta

Şehit Üsteğmen Usta'nın cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Antalya'da yaşayan ailesi, Ankara'ya uğurlandı.

Şehit Üsteğmen Usta'nın (30) Muratpaşa ilçesindeki evine sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer, acı haberi eşi Saide Usta'ya verdi.

Usta'nın Türk bayrağı asılan evine gelen kayınvalidesi Hülya Üstüner, "Çok erken gitti yavrum, hiç bir arada kalamadınız yavrum, çok erken oldu yavrum." diye gözyaşı döktü.

Şehit Usta'nın, emekli astsubay olan babası Canpolat Usta ile annesinin Ankara'da yaşadığı, Usta'nın bir süre önce tayininin çıktığı Kayseri'de görev yaptığı, harekat için Afrin'e gittiği öğrenildi.

Bu arada, şehit haberini alan Usta'nın komşuları ile asker arkadaşları, eve gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti.

- Valilikten açıklama

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 13 Temmuz 1988 Ankara doğumlu olan ve Kayseri Dağ Komando Tugayında görev yapmakta iken terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın bugün teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğu belirtildi.

Evli ve 2,5 yaşında Miray isminde bir kız çocuğu bulunan şehidin eşinin Antalya'nın Serik ilçesinde öğretmenlik yaptığı aktarılan açıklamada, harekatta Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın da şehit düştüğü anımsatılarak, "Aziz şehitlerimize Cenabıhakk'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

- Taziye ziyaretleri sürüyor

Şehit haberinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi, şehidin evinin önüne çadır kurarak, ikramlarda bulundu. Burada, dua okundu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şehidin evine gelerek taziye dileklerini iletti.

Vali Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'nda, eşi, çocuğu, kayınvalidesi ve kayınbabası Antalya'da yaşayan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehit olduğunu vurguladı.

Usta ve bütün şehitlere rahmet dileyen Karaloğlu, "Bölgede çetin bir mücadele var. Hem terör örgütleriyle PKK, YPG, DAEŞ, PYD hem de onların destekçilerine karşı ülkemizin, milletimizin büyük bir mücadelesi var. Bu mücadeleyi veren güçlü bir ordumuz var." dedi.

Karaloğlu, Üsteğmen Usta'nın 4 sene Antalya Tugayında görev yaptığını, geçen yıl Kayseri 1. Komando Tugayına tayin olduğunu ifade etti.

Usta'nın, Kayseri'den de Suriye'ye görevlendirildiğini vurgulayan Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Bugün de şehit haberi geldi. Eşi Serik'te İngilizce öğretmeni olarak çalışıyor. 2,5 yaşında kızı var. Ailenin kendi kararı, yarın Ankara şehitlikte defin gerçekleşecek. Başımız sağ olsun, Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Orada çarpışan, savaşan Mehmetçiğimize güç kuvvet versin."

- Şehidin ailesi Ankara'ya uğurlandı

Şehidin Antalya'daki ailesinin Ankara'ya hareketinden önce, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'ndeki evlerinin önüne gelen bir grup Antalyaspor taraftarı, "Afrin için hazırız savaşmaya. Grup 1966. Bir ölür, bin diriliz." yazılı pankart açtı.

Bir süre sonra havalimanına götürülmek üzere evlerinden çıkarılan şehidin eşi Saide, minik kızı Miray Nil Usta ve diğer yakınları minibüse bindirildi. Şehit ailesine, yol güzergahında askeri inzibat aracı eskortluk etti.

Ambulansın da eşlik ettiği konvoy havalimanına ulaştığında minik Miray'ın oyuncağını bir asker içeriye taşıdı.

Bazı vatandaşların, araca binerken taziye dileklerini ilettiği ve yakınlarının yardımıyla yürüyen şehidin eşi Saide Usta'nın ise ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.