Antalya

"Çiçekleri Soldurmayalım" projesi

19:39 07 Şubat 2018
"Çiçekleri Soldurmayalım" projesi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Çiçekleri Soldurmayalım" projesi kapsamında Mesleki Eğitim Kurslarının açılışını gerçekleştirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü öncülüğündeki "Çiçekleri Soldurmayalım" projesiyle 80 gence mesleki eğitim kursu açıldı.

Programın açılışına, Antalya Valisi Karaloğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile diğer ilgililer ve kursiyer öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve destek olan diğer kurumlarla beraber önemli bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün sadece suçlunun kovalanması ve suçun aydınlatılması ile ilgilenmediğini suç işlenmesine engel olacak faaliyetleri arttırmanın da asli görevi olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, suç işlenmesini engellemeye yönelik faaliyetlerin daha önemli olduğunu belirtti.

Karaloğlu, "Bu faaliyeti toplumu hasta olduktan sonra tedavi etmek değil hasta olmasına engel olmak olarak görmeliyiz." dedi.

Projenin toplumdaki çok önemli bir noktaya temas ettiğini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Emniyetimiz bu kurslarla suç işleme riski olan bir alana müdahale ediyor. Çocuklarımıza kol kanat gerip şefkat göstererek onları bulundukları ortamdan çıkarıyor. 'Gelin çocuklar size bir meslek kursu verelim sonra da sizi bir meslek sahibi yapalım burada da bırakmayalım sizi bir iş sahibi yapalım' diyor. Bu kursun asıl amacı bu. Çok önemli bir faaliyet. Mutlaka bunu yapmamız ve geliştirmemiz lazım. Bu pırıl pırıl çocuklar hepimizin. Hepsine el uzatmamız yardımcı olmamız lazım."

Proje kapsamında açılan kursların Antalya’nın özellikle de turizm sektörünün ihtiyacı olan kurslar olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, burada kurs gören gençlerin meslek sahibi olmalarını ve aile kurmalarını da temenni ederek kursiyerlere başarı diledi.

Karaloğlu, konuşmanın ardından kursa destek olan kurum temsilcileri ile açılış kurdelesini kesti, kurs merkezinde incelemede bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.