Antalya

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

12:44 08 Şubat 2018
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, 2017 yılı içerisinde sigara bırakma polikliniklerine 9 bin 883 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Hülür, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu belirtti.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğunu, ayrıca psikolojik ve maddi açıdan zarara yol açtığını ifade eden Hülür, içinde 50'den fazla kanser yapıcı, 5 binden fazla kimyasal madde bulunan sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Hülür, Türkiye'de sigaraya karşı mücadelede, özellikle kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'un önemli bir aşama olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimizde de tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. 2017 yılı içerisinde sigara bırakma polikliniklerimize başvuran toplam 9 bin 883 kişiye ilaç tedavisi ve danışmanlık hizmeti sağlandı. Yapılan muayeneler sonucu ilaç tedavisi öngörülen hastalarımıza 5 bin 750 kutu sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak verildi. Tüm bu çalışmalarımızın amacı, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Sigara içerek sadece kendinize değil sevdiklerinize de zarar verdiğinizi unutmayınız. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. En iyi tedavi sigaraya hiç başlamamak, eğer başlamış iseniz de bırakmak yönünde doğru adımları atmaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.