Antalya

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

18:59 09 Şubat 2018
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Antalya Sağlık Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediye işbirliğiyle Saklıkent Kayak Merkezi'nde "9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü" etkinliği düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sigara içmenin çok yaygın bir bağımlılık çeşidi olmasının yanı sıra sigara ve dumanında bulunan maddelerin insan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etkiler nedeniyle dünyanın ve Türkiye'nin en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğu ifade edildi.

Bu nedenle ülkede tütün kullanımının sağlığa olan zararlı etkilerinin anlaşılması ve tütün kullanımının azaltılması amacıyla, her sene "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" olarak kutlandığı kaydedilen açıklamada, bu kapsamda yapılan etkinlikte vatandaşlara karbonmonoksit ölçümü yapıldı.

Etkinlikte sigara bırakma poliklinikleri hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldığı aktarılan açıklamada, "Bilindiği gibi sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Tüm bu çalışmalarımızın amacı sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirmektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını aramaları halinde sigarayı bırakmak ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekleri kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.