Antalya

KUTSO'nun şubat ayı olağan meclis toplantısı

12:36 22 Şubat 2018
KUTSO'nun şubat ayı olağan meclis toplantısı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Oda'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde hizmet verdiğini anımsattı ve 2017 yılının çok yoğun geçtiğini söyledi.

Geçen yıl odaya 12 meslek gurubunda 400 yeni firma kaydolduğunu ve faal üye sayısının 3 bin 400'e yükseldiğini belirten Günay, "Meclisimizce 2017 yılında 3 milyon lira gelir bütçesi belirlenmiş ve bütçenin yüzde 77'si gerçekleşmişti. Ticaret Sicil Müdürlüğümüzce 2017 yılında yaklaşık 2 bin adet, Oda Sicil Müdürlüğümüzce 3 bin 700 evrak üretilerek üyelerimize teslim edilmiştir. Ayrıca çeşitli kurumlardan gelen yazılara cevaben odamızdan 2 bin 500 adet evrak üretilmiştir." dedi

Eğitim sınıfları, toplantı salonları, sergi salonu, geniş ofis alanları ve arşivi ile odaya yeni bir hizmet binası kazandırdıklarını da kaydeden Günay, yeni hizmet binasının sağladığı imkanlar ile üyelere ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Oda olarak her zaman üreticinin, komisyoncunun ve tüccarın savunucusu olduklarını kaydeden ifade eden Günay, şöyle konuştu:

"Ekonominin üretimden tüketime bir zincir olduğunu, zincirin bir halkasının zarar görmesinin ekonomiyi tümüyle etkileyeceği defalarca belirttik. Tarımsal ekonominin zor günler geçirdiği dönemde düşüncesizce, hatta kötü niyetle yapılan haberlere karşı çıktık ve asılsız haberi yapanlar hakkında yasal süreç başlattık. Kurumlar arası ilişkilerimizi canlı tutuyoruz. 2017 yılı içerisinde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde tüm resmi kurumlarımızı ziyaret ederek ortak yapabileceğimiz çalışmaları değerlendirip, görüş alış verişinde bulunduk. Projesi KUTSO proje ekibi tarafından yazılan, Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığının ortaklığında yürütülen Kumluca'da Deniz Altında Canlı Rezervinin Arttırılması Projesi başarıyla tamamlandı. Projenin tamamlanmasının ardında henüz çok az bir süre geçmiş olmasına rağmen oluşturulan yaşam alanına çok sayıda balığın yerleştiği gözleniyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.