Antalya

Kepez'de Çocuk Hakları Semineri

14:55 22 Şubat 2018
Kepez'de Çocuk Hakları Semineri

Kepez Belediyesi tarafından, Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇocukÇa) işbirliği ile Çocuk Haklarını Koruma Öğreti Semineri düzenlendi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinde gerçekleştirilen seminere uzman klinik psikolog Büşra Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Arslan, cinsel istismara karşı çocuk ve aileye düşen görevleri anlattı. Çocuğun vücut sahipliğinin kendisine verilmesi gerektiğini belirten Arslan, ebeveynlerin "odaya gir amcanla otur, hadi bir öp, hadi bir sev" söylemlerinin yanlış bir davranış olduğunu kaydetti.

Çocuklarla net bir şekilde konuşulması gerektiğine değinen Arslan, "Çocuklar 7 yaşındayken soyut kavramlardan anlamazlar. Ne demek istediğinizi bilmezler. Bu nedenle çocuklarınızla her zaman net bir şekilde konuşmalısınız. Etkileşim için çocuklarınızı zorlamayın. Israrla birilerine sarılıp öpmesini istemeyin. Çocuklarınızla canlandırma yapın. Oyunlarla ve resimlerle yapılan anlatımlar hafızada daha kalıcıdır. Söylemler unutulabilir. Bundan dolayı sürekli olarak hatırlatılırsa çocuklarınızın zihninde anlatmak istedikleriniz yer eder." dedi.

İstismarın en başta anne ve babadan geldiğinin de altını çizen Arslan, "En çok karşılaştığımız ise çocuklar anne, baba, abla, ağabey, amca, çevre, müdür, öğretmenler ve medya istismarına maruz kalıyorlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.