Antalya

Kemer'de su altı müzesi kurulacak

09:45 06 Mart 2018
Kemer'de su altı müzesi kurulacak

Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kendiroğlu, bölgenin su altı turizm potansiyelini canlandırmak ve dünya çapında turizm tanıtımı gerçekleştirmek için Türkiye'nin ikinci su alt müzesini Kemer'de oluşturmak istediklerin söyledi.

Kendiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dalış turizminin geliştirilmesi amacıyla dünyanın ikinci, Türkiye ve Avrupa'nın ilk su altı deniz müzesini Side'de açtıklarını hatırlattı.

Antalya'nın 640 kilometrelik sahil bandında dalış noktalarını artırmak için çalıştıklarını ifade eden Kendiroğlu, Adrasan'da yapay resif, Kaş ilçesinde ise batık şehir projesi başlatacaklarını kaydetti.

Kendiroğlu, aynı amaçla Kemer'de de su altı müzesi oluşturmayı planladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"'Deniz Ticaret Odası olarak bölgenin su altı turizm potansiyelini canlandırmak ve dünya çapında turizm tanıtımı gerçekleştirmek ve özellikle dalış turizmine büyük bir ivme kazandırmak için Türkiye'nin ikinci su alt müzesini Kemer'de kurmak istiyoruz. Böylece Antalya'nın dalış turizminde dünya çapında söz sahibi olmasını sağlayacağız."

Su altı turizminin canlandırılması için tanıtım çalışmalarına da ağırlık vereceklerini ifade eden Kendiroğlu, bu doğrultuda bölgedeki deniz altı zenginliklerini tanıtan kitap ve broşürler hazırladıklarını aktardı.

- Sektöre kalifiye elaman yetiştirilecek

Kendiroğlu, odanın sektöre ilişkin diğer faaliyetleri hakında da bilgi vererek, denizcilik sektörüne kalifiye eleman yetiştiren denizcilik meslek liseleri ile denizcilik fakültelerine destek sunduklarını belirtti.

Yeni dönemde oda üyesi firmaların daha iyi hizmet vermelerini sağlamak için eğitim seferberliği başlatılacağını da dile getiren Kendiroğlu, başta su sporları ve tur teknelerinde çalışanların eğitimden geçirilerek sertifikalandırılacağını, sertifikası olmayanların sektörde çalışamayacağını bildirdi.

Kendiroğlu, Alanya, Manavgat, Kemer, Kaş, Üçağız ile Demre'de oda üyesi kooperatiflerin daha iyi hizmet vermesi amacıyla yeni hizmet binaları yapıldığını da kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.