Antalya

Antalya'da iş adamının oğlunun öldürülmesi davası

15:05 14 Mart 2018
Antalya'da iş adamının oğlunun öldürülmesi davası

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlunu öldürdükleri öne sürülen 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık kardeşler Süleyman ve Enes Kabakuşak, tutuksuz yargılanan babaları Mehmet Kabakuşak, müşteki İsmail Erten, taraf avukatları ile yakınları katıldı.

Söz verilen sanık Enes Kabakuşak, ağabeyi Süleyman ile Erten ailesi arasında bir borç meselesi bulunduğunu, konuyla ilgili fazla bilgiye sahip olmadığı söyledi.

Olay günü ağabeyinin kendisini arayarak dışarıya çağırdığını belirten Kabakuşak, arabaya bindiğinde Süleyman Erten'in elleri ve ayaklarının bağlı olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Sebze meyve halindeki iş yerinden bir bidon mazot aldıklarını ve 2 arabayla Korkuteli yolundan Naldöken kırsalına gittiklerini anlatan Kabakuşak, Erten'e ait arabayı yaktıktan sonra tek araçla yola devam ettiklerini bildirdi.

Kabakuşak, Akpınar mevkisinde aracı durdurduklarını, ağabeyinin kafa atması üzerine iple boğduğu Erten'i yaktığını kaydetti.

Sanık Süleyman Kabakuşak ise yaşananlardan dolayı çok pişman olduğunu dile getirdi. Maktul Erten'i öldürme niyetinin bulunmadığını savunan Kabakuşak, Erten ailesinin kendisine olan 250 bin lira borcunu almaya çalıştığını savundu.

Bu sırada, müşteki İsmail Erten, elindeki su şişesini fırlattığı sanıklara küfür ederek üzerlerine yürüdü. Salonda bulunan polis ve jandarma ekipleri, Erten ve yakınlarını dışarıya çıkardı.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.

Antalya'da, Süleyman Erten'in 31 Ocak 2017'de kaçırılarak öldürülmesinin ardından Süleyman ve Enes kardeşler ile babaları Mehmet Kabakuşak gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.