Antalya

Antalya'da "Online Eğitim Sistemi" hizmeti

14:08 16 Mart 2018
Antalya'da "Online Eğitim Sistemi" hizmeti

Antalya'da Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Online Eğitim Sistemi"nin tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım töreninde, çocukların ve gençlerin eğitimini destekleyen her türlü projede yer aldıklarını söyledi.

"Online Eğitim Sistemi" projesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine derslerinde destek olmayı hedeflediklerini aktaran Türel, "Müfredata yüzde 100 uyumlu içeriklerin yer aldığı, uzaktan erişim tekniğine dayalı portala öğrenciler 7 gün 24 saat ulaşabilecek. Öğrencilerimiz evde, okulda hatta tatilde bile ders konularına bakıp, test çözebilecek." dedi.

Yeni dönem gençlik için en büyük tehlikenin "sanal dünyaya mahkumiyet" olduğuna değinen Türel, öğrenciler için internetin artık bilgiye erişim ve sınavlara çalışabilme fırsatı olması gerektiğini vurguladı.

"Online Eğitim Sistemi"nin sesli konu anlatımları, dinleme etkinlikleri ve interaktif uygulamalarla eğitimi daha eğlenceli, keyifli hale getireceğini anlatan Türel, sistemin öğrencilerin okul başarılarını artırmalarına destek olacağını kaydetti.

Türel, sistemde ilkokul birinci sınıftan, üniversite hazırlık düzeyine kadar 231 bin 500 test, e-kütüphane, eğitici filmler ve animasyonlar yer aldığını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da "Online Eğitimin Sistemi"nin bilişim ve sosyal medya ağlarının çok karmaşık olduğu bir dönemde güvenilir bir bilgi erişim noktası olduğuna dikkati çekti.

Sistemin kurucularından Mustafa Önel de eğitim sürecinin eve taşınacağını belirterek sistemde atlastan sözlüğe kadar bir öğrencinin eğitim hayatında ihtiyaç duyacağı tüm materyallere ulaşma şansı bulacağını ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.