Antalya

"Rus dostlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz"

12:03 20 Mart 2018
"Rus dostlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz"

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ismi Antalya'da yaşatılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkan karar doğrultusunda, Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kilisesi'ne giden caddeye Andrey Karlov adı verildi, belediye tarafından Andrey Karlov rölyefi yaptırıldı.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Karlov için Rusya ile Antalya'nın ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla anma haftası organize edilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Andrey Karlov Vakfı, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu işbirliğinde yapılacak çalışmalar kapsamında Demre ilçesinde Andrey Karlov Caddesi ile rölyefinin açılışı perşembe günü törenle yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada, Karlov'un isminin Antalya'da özellikle Rus turistlerin en yoğun olduğu caddede yaşatılmasının iki ülke ilişkileri adına bir nişane olacağını belirterek şöyle devam etti:

"Biz Rus dostlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Antalya'da 20-27 Mart'ta düzenlenecek anma haftası kapsamında sergi ve konser gibi kültürel etkinlikler, Noel Baba Kilisesi, Antik Kent Andriake ve müze ziyaretleri olacak. Kaş ve Antalya turu yapılacak. Dolu dolu bir programla anılacak ve yaşatılacak olan Karlov anma etkinlikleri 27 Mart'ta sona erecek."

Öte yandan, Demre Belediyesinin kardeş şehir olduğu Rusya'nın Klintsı kentinden 50 çocuğun anma etkinliklerine katılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.