Antalya

İhracatçı firmalara Ar-Ge Merkezi kurun çağrısı

11:16 22 Mart 2018
Ä°hracatçı firmalara Ar-Ge Merkezi kurun çaÄŸrısı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, ihracatta daha çok ülkeye daha çok ürün satma hedefinin yanında ürünlerine değer katma çabası içinde olduklarını belirterek, bunu sağlayabilmek için ihracatçı firmalara Ar-Ge merkezleri kurmaları çağrısı yaptı.

Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da, Batı Akdeniz'den ihracatı, katma değeri yüksek ürünlerle 2023 yılında 5 milyar dolar hedefine ulaştıracak Ar-Ge merkezlerinin birbiri ardına açıldığını belirtti.

Bölgede, tarım, makine, yazılım, tohum, gıda ve kağıt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren 14 ihracatçı firmanın bünyesinde Ar-Ge merkezi oluşturduğunu kaydeden Satıcı, şunları ifade etti:

"Ar-Ge merkezlerinde küresel pazarın ihtiyaç duyduğu yüksek teknolojili ürünler geliştiriliyor. Ar-Ge çalışmaları ürünlerin katma değerini artırıyor. Aynı zamanda kilogram başına ihracat birim fiyatlarının yükselmesine katkı sağlıyor. Elbette daha çok ülkeye daha çok ürün ihraç edeceğiz. Bunun için çalışıyoruz ama aynı zamanda ürünlerimizin kilogram başına birim fiyatlarını da artırmaya çalışıyoruz. Ar-Ge merkezine sahip olan firmalarımız bunu başardı. Firmalarımızı kutluyoruz. Diğer ihracatçı firmalarımızı da Ar-Ge merkezi oluşturmaya davet ediyoruz."

- Antalya Ar-Ge'de 10. sırada

Satıcı, Antalya'nın sahip olduğu Ar-Ge merkezi sayısının, il ekonomisinde turizmin ağırlıklı olması dikkate alındığında azımsanmayacak bir konumda olduğunu da belirterek, "Antalya, 14 Ar-Ge merkezi ile sanayi anlamında bizden daha ileri olan illerin çok önünde. Antalya olarak, Türkiye'de Ar-Ge merkezi olan 42 il arasında 10'uncu sıradayız." değerlendirmesinde de bulundu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.