Antalya

FETÖ sanığı 3 eski komutan için verilen karara itiraz

12:57 26 Mart 2018
FETÖ sanığı 3 eski komutan için verilen karara itiraz

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın darbe girişimine ilişkin davada, 3 eski komutandan birinin 10 yıl hapis aldığı, diğer ikisinin beraat ettiği karara savcı itiraz etti.

FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında, tutuklu eski Antalya Jandarma Komutanı kıdemli albay Ahmet Yurdagül ile her ikisi de tutuksuz yargılanan eski Burdur Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı piyade albay Metin Karagöz ve eski Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı tuğgeneral Mustafa Kaya hazır bulundu.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'ndaki duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, FETÖ ile bir bağlantılarının olmadığını savunarak, beraat veya tahliyelerini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yurdagül'ü hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak hakkında isnat edilen "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevlerini tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "Kanunen yetkili olmadığı veye devlet tarafından memur edilmediği halde bir asker kıt'asının donanmasını, savaş gemisinin, savaş hava filosunun, bir kale, bir askeri üssün, tesisin bir liman veya şehrin komutasını alma" suçlarından beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Tutuksuz yargılanan Kaya ve Karagöz'ün ise haklarında isnat edilen "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevlerini tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Kanunen yetkili olmadığı veye devlet tarafından memur edilmediği halde bir asker kıt'asının donanmasını, savaş gemisinin, savaş hava filosunun, bir kale, bir askeri üssün, tesisin bir liman veya şehrin komutasını alma" suçlarının işlenmediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Mahkeme savcısı Ahmet Şevken, heyetin verdiği beraat kararına itiraz etti. Savcı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaasında, eski Antalya Jandarma Komutanı kıdemli albay Yurdagül ile eski 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı piyade albay Karagöz hakkında ağırlaştırılmış müebbet, eski Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı tuğgeneral Kaya hakkında da 10 yıla kadar hapis cezası istemişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.