Antalya

Antalya'da yabancı öğrencide kızamık teşhisi iddiası

17:16 28 Mart 2018
Antalya'da yabancı öğrencide kızamık teşhisi iddiası

Antalya Sağlık Müdürü Ünal Hülür, kentte yabancı öğrencide kızamık teşhis edildiği iddialarına ilişkin, halk sağlığı açısından endişelenecek bir durumun olmadığını, sürecin büyük bir titizlikle takip edildiğini bildirdi.

Hülür, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından birçok bulaşıcı hastalığa karşı çeşitli mücadele programları yürütüldüğünü hatırlattı.

Kızamık ve kızamıkçığın bu mücadele programlarındaki iki önemli hastalık olduğuna dikkati çeken Hülür, "Bu hastalıklara karşı yürütülen programda, Türkiye'de yerli virüs geçişini durdurmak, ülke dışından gelecek virüslerin yerleşmesini önlemek ve kızamığa bağlı ölümleri engellemek hedef olarak belirlenmiştir." ifadelerini kullandı.

Antalya'da kızamık hastalığı uzun süredir görülmemesine rağmen turizm bölgesi olduğu için yurt dışından vakaların gelebildiğini, bu vakalardan aşısız veya eksik aşılı kişilerin etkilenerek hasta olabildiğini belirten Hülür, şunları kaydetti:

"İlk vakamız importe (yurt dışı kaynaklı) vaka olup bu ay içinde tespit edilmiş ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak hemen çalışma başlatılmıştır. Bakanlığımız Kızamık Bilim Kurulu'nun önerileri çerçevesinde hareket edilerek her bir vaka yakından izlenmekte ve temaslıları başta olmak üzere izolasyon ve aşı uygulaması yapılmaktadır. Halk sağlığı açısından endişelenmeye gerek yok. Aşılama çalışması önlem amaçlı olup süreç büyük bir titizlikle takip edilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.