Antalya

Başkan Türel, koltuğunu Sezanur Ergün'e devretti

15:18 23 Nisan 2018
Başkan Türel, koltuğunu Sezanur Ergün'e devretti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu Sezanur Ergün'e bıraktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı, Antbirlik İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Sezanur Ergün oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, babası Hakan Ergün, annesi Tuğba Ergün, okul müdürü Mehmer Karsavurdan ve müdür yardımcısı Gül Sevin ile gelen Sezanur, Başkan Menderes Türel tarafından karşılandı. Başkan Türel, Sezanur ve ailesi ile bir süre sohbet etti.

Makama oturduktan sonra, "Tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutlar ve çocukların ağlamadığı, daima mutlu olduğu bir yıl geçirmelerini dilerim. Bize bugünü armağan ettiği için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim." sözleriyle konuşmasına başlayan Ergün, dünyanın en güzel şehri olan Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu kısa süreliğine de olsa kendisiyle paylaştığı için Türel'e teşekkür etti.

İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı'nda piyano kurslarına devam ettiğini söyleyen Ergün, ileride uluslararası alanda tanınmış bir piyanist ve bilim insanı olmak istediğini kaydetti.

Başkan Türel'e kente yaptığı hizmetler ve kazandırdığı projeler için teşekkür eden Sezanur Ergün, çocukların ve gençlerin telefon, internet ve bilgisayar bağımlılığından onları kurtarmak adına Yediarıklar Projesini hayata geçirerek, burada Antalya'nın en büyük sanat, spor ve kütüphane kompleksini inşa etmek istediğini bildirdi.

Yerleşimin yoğun olduğu parklara kamera sistemi kurulmasını da isteyen Başkan Ergün, var olan bisiklet yolu, yürüyüş ve engelli kaldırımlarının tüm Antalya'ya yayılmasını ve bu yollara araba park edilmemesi için çalışma yapılmasını uygun gördüğünü ifade etti.

Her mahallede spor ve kültür merkezleri olmasını kendisinin de çok önemsediğini belirten Türel, "Maalesef telefon bağımlılığı yeni nesilde çocukların, gençlerin en büyük sıkıntısı. Onları spora teşvik etmek bu teknolojik bağımlılıktan kurtulmalarına vesile oluyor." dedi.

Türel, daha sonra günün anısına Ergün'e aralarında Antalyaspor'un formasının da bulunduğu çeşitli hediyeler sundu. Sezanur'un tuttuğu takımı soran Başkan Türel, "Antalya'nın belediye başkanı şehrin takımını tutar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.