Antalya

Antalya'da Sezgi Kırıt'ın öldürülmesine ilişkin dava

20:59 27 Nisan 2018
Antalya'da Sezgi Kırıt'ın öldürülmesine ilişkin dava

Antalya'da 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın, 2009'da cinsel istismara uğrayarak öldürülmesiyle ilgili davaya İstinaf Mahkemesinde devam edildi.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar Osman Küçük, Mehmet Mutlu Kurtlar, Emine Karpi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmaya müşteki avukatı Sibel Önder'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ile birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi müdahil oldu.

Söz verilen sanıklar Küçük, Kurtlar ve Karpi, olayda bir suçlarının olmadığını iddia ederek, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenilen raporunun beklenilmesi için duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.

Duruşmanın ardından aralarında avukatların da bulunduğu kadın derneklerinin temsilcileri, adliye bahçesinde "Sezgi için adalet" yazılı pankart açtı.
KADEM avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de cezaların artırılmasının yanında yargılamanın hızlı, tereddütsüz olması gerektiğini, davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Antalya'da 2009 ağustos ayında evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın cesedi, Isparta'nın Gönen ilçesi Koçtepe köyünde bulunmuş, biri kadın 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Daha önce Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve karara bağlanan davada, tutuklu sanıklar Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'a ağırlaştırılmış müebbet ve 21'er yıl hapis, sanık Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verilmişti. Bu karara Cumhuriyet Savcısı Sezer Binay ve sanık avukatları "delil yetersizliği" gerekçesiyle itiraz etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.