Antalya

Balaban kardeşler, başarılarının sırrını öğrencilerle paylaştı

12:11 02 Mayıs 2018
Balaban kardeşler, başarılarının sırrını öğrencilerle paylaştı

Konyaaltı Belediyesinin başpehlivanları İsmail Balaban ile Turan Balaban, er meydanındaki başarılarının sırrını, öğrencilerle paylaştı.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elmalı'nın Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan-Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin ikiz çocukları İsmail ve Turan Balaban, 17 yaşındayken eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın kendilerini keşfetmesiyle güreşi profesyonel olarak yapmaya başladı.

Hafta sonları ilçedeki elma bahçelerinde hamallık yapan ikizler, hafta içi de buradan kazandıkları para ile hem eğitimlerine, hem de güreşe devam ediyor.

Antalya'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen güreş müsabakalarına gitmek için geceleri kamyonlara saman balyaları yükleyen, yaşıtlarına göre daha iri vücutları nedeniyle ağır işlerde çalışan İsmail ile kardeşi Turan Balaban, Konyaaltı Belediye Spor Kulübü çatısı altında çıktıkları yarışlarda başarılı sonuçlar alarak güreş severlerin de sevgisini kazandı.

Hayatlarının her döneminde birçok zorlukla mücadele eden, her şeye rağmen büyük başarılara imza atan İsmail Balaban ve Turan Balaban, bu yönleriyle de öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı Antrenörü Hasan Aydın ile Akdeniz Anadolu Lisesinde söyleşiye katılan Balaban kardeşler, öğrencilerden de ilgi gördü.

İsmail Balaban, hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade ederek, büyük zorluklar içinde büyük başarılara imza attıklarını kaydetti.

Turan Balaban da çok çalıştıklarını ve başaracaklarına inandıklarını belirterek, "Hayalleriniz için asla pes etmeyin." tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Balaban kardeşlere, Akdeniz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adil Onaran, plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.