Antalya

Ekoturizm heyeti Fransa'nın Provence bölgesini gezdi

16:15 08 Mayıs 2018
Ekoturizm heyeti Fransa'nın Provence bölgesini gezdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) organizasyonu ile Isparta ve Burdur'da kamu ve özel sektörden 8 kişilik ekoturizm heyeti, Fransa'nın Provence bölgesinde incelemelerde bulundu.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 kişilik ekoturizm heyeti, lavanta ve kozmetik sanayisinin merkezi Provence'da lavanta üretimi, işlenmesi ve ekoturizmde tanınan köyler ile doğal aromatik bitkileri kullanarak kozmetik ve parfüm üreten firmaların üretim tesisleri, müzeler ve bahçelerini gezdi.

BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Ömer Ferda Akyol ile uzman Selin Şen'in eşlik ettiği heyet, Isparta ve Burdur'da lavanta ve gül yetiştirilip ekoturizm potansiyeli olan köylere örnek olabilecek Sault, Roussillon ile Gordes köylerini gezdi. Heyet, Fransa'nın yüzyıllardır uyguladığı hasat ve iki veya daha fazla bileşen içeren bir karışımın ısıtılıp, buhar ve sıvı faz oluşturmak suretiyle daha uçucu bileşence zengin karışımların elde edilmesini sağlayan ayırma işlemi olan distilasyon teknikleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Dünyanın dört bir yanından gelen doğal aromatik bitkiler ile hammaddeleri kullanarak kozmetik ve parfüm üretip 90 ülkeye ihracat yapan L'occitane firmasının üretim tesislerinde bilgilendirilen heyet, firmanın müzesi ile ürünlerin bir kısmını yetiştirdikleri bahçeleri de yerinde görme imkanı buldu.

Fransa’nın Provence bölgesini yerinde görüp inceleme ve tecrübe paylaşımı gezisine BAKA koordinasyonunda Isparta Keçiborlu Kaymakamı Okan Leblebicier, Kuyucak Köyü Muhtarı Mehmet Aydemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keçiborlu İlçe Müdürlüğü ziraat mühendisi Metin Sökmen, gül yetiştiricisi ve işleyicisi Hacer Erkan, lavanta gül yetiştiricisi, işleyicisi ve ekoturizm tesisi sahibi Selahattin Sökmen, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay Darcan, Lavanta yetiştiricisi ve işleyicisi Asım Cevni ve Lisinia Doğa Ekoturizm Tesisi girişimcisi Öztürk Sarıca katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.